Játékos és érzéki - tökéletes nyári kiegészítőnk lehet a bokalánc.

Játékos és érzéki - tökéletes nyári kiegészítőnk lehet a bokalánc.
Játékos és érzéki - tökéletes nyári kiegészítőnk lehet a bokalánc.

Játékos és érzéki – tökéletes nyári kiegészítőnk lehet a bokalánc.

A nyugati világban sokáig tabunak, tiltott dolognak számított egy bokavillantás, főleg ezen testrész hangsúlyozása, míg a keleti kultúrákban a bokalánc viselésének évezredekre visszanyúló története van. Az őskori Egyiptom területén feltárt sírokban talált láncok például árulkodnak arról, hogy egykori viselőjének milyen társadalmi helyzete volt, hogy mekkora vagyonnal rendelkezett. A leletek között fellelhetünk akár drágaköves, akár egyszerűbb alapanyagból készült darabokat is. Indiában szintén a nők vagyoni helyzetét hivatott szimbolizálni egykoron az ékszer, illetve a családi állapota is kiderült viselőjének. Különleges, csörgő hangot is kiadhattak a bokára való „kötők”, melynek célja az volt, hogy elijesszék a kígyókat, illetve a például a török táncosok ezzel a csilingeléssel fokozták a mozdulatuk hangulatát, ütemét. A Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában rendkívül fontosnak tartották a nőies, kecses járást, így olyan ékszert viseltek, mely mindkét bokájukat összekötötte.

Igazi térhódítását a 70-es 80-as években érte el Európában és Amerikában, azóta is töretlen népszerűségnek örvend akár fesztiválokon, akár hétköznapokon is.

A nyári nagy melegben a vizesedett, megvastagodott végtagokon, ujjakon kényelmetlen lehet ékszert viselni, mégis vágyhatunk valamiféle csillogásra, feltűnésre – a legjobb választás bokánkon viselni egy szép, különleges, egyedi díszt.

Természetesen, a láncok között is megtalálhatja mindenki a kedvére valót: lehet bizsu, köves, csillogó, gyöngyös,  vékony vagy vastag, medállal vagy anélkül, készülhet akár bőrből, ezüstből vagy akár aranyból is.

Különböző stílusúak vagyunk – így szép az élet. Naná, hogy a bokaláncok között is felfedezhetünk akár egészen visszafogott darabokat, akár vagány, minden tekintetet vonzó csecsebecséket.

Persze, vannak az életnek olyan szituációi, amikor nem épp illendő és kényelmes dolog a bokalánc viselése, gondoljunk csak egy tárgyalásra, üzleti eseményre, vagy a sport tevékenységekre, illetve a nyár elmúltával kicsit „ciki” akár harisnyán, akár zoknin hordani egy-egy darabot.

És még egy fontos dolog: Aki a bokalánc viselésére adja a fejét, annak kötelezően ápolt, igényes, pedikűrözött lábbal kell rendelkeznie, hiszen az ékszer viselésével a lábfejünkre tereljük a hangsúlyt.

Bal vagy jobb oldalon? Mindegy…hord kedved szerint és tuti feltűnsz mindenkinek!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!