Hogyan válassz jegygyűrűt – és hogyan tedd fel a Nagy Kérdést?

Hogyan válassz jegygyűrűt – és hogyan tedd fel a Nagy Kérdést?
Hogyan válassz jegygyűrűt – és hogyan tedd fel a Nagy Kérdést?

Elhatároztad, hogy megkéred a párod kezét? Gratulálunk! Vannak olyan kérdések, amelyek most valószínűleg eszedbe sem jutnak, de az események előrehaladtával egyre fontosabbak lesznek. Ilyen például, hogy a jegygyűrű és a karikagyűrű melyik kézen viselendő, díszes legyen, vagy minimalista, ezüst jegygyűrű, vagy inkább fehérarany? A kérdéseket napestig sorolhatnánk, de a felsorolás helyett inkább megválaszoljuk őket:)

Miből legyen az eljegyzési Ékszer?

Az arany ékszerek sosem mennek ki a divatból, az utóbbi időben a legnépszerűbb a rozéarany lett. A jegygyűrű a Menyasszony ízlésétől függően lehet még sárga- vagy fehérarany, ezüst vagy ezek tetszőleges keveréke, de népszerű a nemesacél is. Természetesen, mint az élet minden területén, az eljegyzésben is vannak kirívó, egyedi esetek, amikor egy pár teljesen elrugaszkodik a hagyományoktól és az átlagosságtól. Ha úgy gondolod, hogy életed szerelme valami egészen másra vágyik, ne félj használni a fantáziád és a kreativitásod, hogy igazán boldoggá tedd!

A megfelelő Ékszer kiválasztása a mérettel kezdődik!

Ahhoz, hogy 100%-osan sikeres lánykérést bonyolíthass le, szükséged lesz a menyasszonyod segítségére – az ő tudta nélkül.  A megfelelő gyűrűmérethez ugyanis pontos adatok kellenek majd. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha a párod egyébként is hord gyűrűt – hiszen így csak „el kell veszítenie” egyet, amit te majd hősiesen megtalálhatsz (miután lemérted a külső- és belső körméreteit). Amennyiben nem vagy ennyire szerencsés, segítségül kell hívnod a kreativitásod. Játsszatok olyan játékot, ahol körbe kell rajzolnotok a kezeteket, vagy készítsetek közösen gipszképet kézlenyomattal. Az is nagy segítség lehet, ha van egy szoros kesztyűje, amit észrevétlenül el tudsz csenni. Fontos, hogy jó legyen rá ez a kesztyű, de ne legyen túl vastag sem. Ha pedig végképp kifogytál az ötletekből, hogyan szerezhetnéd meg a gyűrűméretet a tudta nélkül, akkor mérd le egy cérnával, amíg alszik – és reménykedj, hogy nem ébred fel közben.

A méret után a gyűrű anyaga a következő kényes kérdés, hiszen a különböző fémekre mindenki másképpen reagál. Amennyiben visel fülbevalót, előnnyel indulsz, hiszen amire a füle érzékeny, az nagy eséllyel a bőre más felületén is irritálni fogja, így azonnal kizárhatod.

Ha teljesen tanácstalan vagy, kérd meg az egyik barátnőjét, vagy párkapcsolatban élő barátodat, hogy a jó ízlésére/női mivoltára hivatkozva hívja el magával gyűrűt venni. Természetesen nem kell ténylegesen vásárolniuk, elegendő, ha megfigyeli, merre indul a hölgy, milyen ékszerek felé kacsintgat. Az arany gyűrű tálcát figyelmen kívül hagyva tovább lép a fekete karikagyűrű-részlegre? Esetleg jobban tetszik neki egy-egy platina karikagyűrű? Máris megvan a legbiztosabb tipp, amit kaphatsz!

A jegygyűrű viselése

Amikor a lánykérésre gondolunk, mindenkinek a meglepetés-szerű esemény jut eszébe. A meglepetés előtt viszont nem árt tájékozódni, nehogy kínos helyzetbe kerülj, amikor megkéred a választottad kezét – hiszen erről videó, de legalábbis fotó fog készülni! Te tudod például, melyik kéz gyűrűsujja a jegygyűrű helye, és melyikre kerül a karikagyűrű? Ha nem, a nagy izgatottságban se feledkezz meg róla, hogy szemben térdelsz vele, és az eljegyzési gyűrűt a hölgy bal kezének gyűrűsujjára kell felhúznod – hiszen a hagyomány szerint annak érhálói vezetnek a szívéhez.

Ez a szokás meglepő módon nem túl régi – az 1800-as években lett csak divatja. Azelőtt a Vőlegény kapott ajándékot! Az udvarlónak, aki elnyerte a hölgy szívét, vagy a családfő szimpátiáját, a hölgy egy hímzett jegykendőt készített, természetesen saját kézzel. Ezt a vőlegény a házasság napjáig magánál tartotta. Később azonban, ahogy változtak a társadalmi normák és szerepek, egyre nőtt az igény arra, hogy feltűnő bizonyítéka legyen a jegyességnek, és így került a gyűrű az ujjra. A hagyományok itt-ott eltérnek, ahogy járjuk a világot: van, ahol a Feleség élete végéig két gyűrűt visel, akad azonban, ahol beolvasztják a jegygyűrűt a karikagyűrű készítésekor, ezzel szimbolizálva az összetartozást.

Az eljegyzés eseménye is időről-időre változik. Míg korábban a családfő engedélye kellett először, manapság nem ritka, hogy a család csupán a Lánykérés után értesül a dologról. Azt, hogy nagy családi körben, vagy meghitt kettesben, szabadtéren vagy a lakásotokban, egy randevún vagy egy álmos reggelen kéred meg a választottad kezét, ma már csak rajtad áll, de érdemes figyelembe venned a leendő menyasszony titkos vágyait is ezen a téren.

A karikagyűrű kérdése

 Van, aki a karikagyűrűt is hasonló meglepetésnek szánja, mint a jegygyűrűt, azonban a legtöbb pár közösen dönt már ebben a kérdésben. Már arra is van lehetőségetek, hogy együtt, saját kezűleg készítsétek el, de a legtöbben üzletről-üzletre járva keresik az igazit, vagy kész tervekkel keresnek fel egy ötvöst, hogy rábízzák a karikagyűrű pár elkészítését. 

Használt arany karikagyűrű párban

A hagyományok őrzése abban is megnyilvánulhat, hogy az ifjú pár a nagyszülők/dédszülők házassági ékszereit viszik tovább, ezzel erősítve a családi kötelékeket. Ezt lehet oly módon, hogy méretre alakítás után ugyanazt a gyűrűt viselik, de az is megoldható, hogy beolvasztatják, és az ízlésüknek inkább megfelelő ékszert készíttetnek belőle. Így a családi hagyomány új, modernebb köntösben élhet tovább.

Arany, platina, nemesacél karikagyűrű arany áron

A friss jegyespárok egyik legnagyobb félelme, hogy az árának felét "csak" a karikagyűrűre költsék el, legyen az akár általános, akár egyedi karikagyűrű. Jó minőségű, olcsó karikagyűrű Budapest területén csak elvétve akad, éppen ezért nagyon alaposnak kell lenned a megfelelő darab kiválasztásakor!

Mi ebben is szeretnénk segíteni; szűrőink segítségével beállíthatjátok, hogy milyen gyűrűre vágytok, mennyit szántok rá, és minden kategóriában megtalálhatjátok a nektek tetsző feil karikagyűrű párt! Lehet arany, platina, de vár a nemesacél karikagyűrű webáruház is.

Amennyiben elköteleződtetek valamelyik nemesacél karikagyűrű iránt, esetleg teljesen egyedi elképzeléseitek vannak az ideal karikagyűrű kivitelezésével kapcsolatban, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, mi pedig legjobb tudásunk szerint igyekszünk majd segíteni nektek a tökéletes ékszer megtalálásában.

Ne feledjétek: a tökéletes karikagyűrű az, amit mindketten szívesen viseltek, és boldogan tekintetek rá - mindegy, mennyibe került, vagy mennyi idő alatt találtok rá.


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!